Snorkeskinner/Obstruktiv Søvnapnø

Snorkeskinner kan afhjælpe problemer med snorken om natten. Den virker ved, at den er med til at give bedre ilt gennemstrømning i svælget, som sikrer dig og familien en bedre nattesøvn.

Med en snorkeskinne stopper du ikke kun snorken, men kommer også problemer med søvnløshed til livs. Skinnen bidrager endvidere til at sikre både dig og din familie en optimal nattesøvn.

Rigtig mange kender den danske læge Stig Severinsen fra Århus, som er blevet verdensberømt på at kunne holde vejret i længst tid under vand samt fridykning – endog under is! Hans succes hænger direkte sammen med hans evne til at kunne kontrollere sit åndedræt, hvorved mængden af ilt i cellerne forøges.

Helt anderledes ser det ud med vejrtrækningen om natten hos de mennesker, som lider af obstruktiv søvnapnø (OSA). Tilstanden, som gør at tungen falder tilbage i svælget, medfører at vejrtrækningen stopper utallige gange (ofte mere end 400 gange pr. nat) i op til mere end 60 sekunder! Denne tilstand er for de sværest ramte direkte livstruende, da risikoen for et hjertetilfælde eller tidlig død er forøget med 30%. Man anslår, at mindst 5% af befolkningen lider af OSA, og i denne gruppe, hvor søvnen er langt fra optimal (reduktion af bl.a. REM-søvnen), kan adskillige følgesygdomme opstå:

· kronisk træthed – risiko for trafikuheld forøget 6 gange
· forhøjet blodtryk
· forøget risiko for hjerte-karsygdom
· forøget risiko for overvægt
· forøget risiko for sukkersyge – i USA har 58% af Diabetes 2-patienter OSA
· forøget natlig vandladning
· forøget risiko for depression / angsttilfælde / ADHD

Let og moderat OSA kan typisk behandles med en SNORKESKINNE, som holder underkæben fremme, og dermed forhindrer tungen i at falde tilbage og blokere luftvejene under søvnen. Svær OSA behandles med CPAP-maske, som desværre kun accepteres af ca. halvdelen af patienterne. Generelt vil alle have en effekt af en snorkeskinne, som der findes utallige varianter af på markedet. Hos Farum Tandplejecenter hjælper vi dig med at finde den bedst egnede!

Snorken kan altså være meget farligt for dit helbred, og ikke mindst problematisk også for din partner, hvis søvn- og dermed LIVSKVALITET samt helbred ligeledes reduceres kraftigt af larmen! En snorkeskinne kan dermed generelt forbedre din- og din partners sundhed, hvis du lider af OSA.