Paradentose / Parodontose

Paradentose er en folkesygdom, som de fleste får på et eller andet tidspunkt i livet. Sygdommen skyldes bakterier, som medfører en betændelsestilstand i kæbeknoglen.

Symptomerne på paradentose er ofte dårlig smag i munden, blødning og pus fra tandkødslommerne.

Ubehandlet vil knoglen fortsætte med at blive nedbrudt, indtil tænderne begynder at løsne sig og mistes. Man kan gå med paradentose i årevis, uden symptomer eller synlige tegn.

Sygdommen er tit svær at hæmme eller standse, selv ved den traditionelle behandling, hvor man opererer en del af tandkødet væk. Men ved hjælp af moderne genetiske og bakteriologiske analysemetoder er vi nu i stand til at lave en målrettet behandlingsplan.

Med avanceret, smertevenlig laser-teknologi kan vi oftest undgå den ubehagelige operation og samtidig opnå gode resultater. Omfanget af paradentosebehandlingen kommer an på sværhedsgraden og kræver derfor en individuel vurdering.

Hos Farum Tandplejecenter, har vi specialiseret os i behandling og forebyggelse af Paradentose. Vi samarbejder med med en international kæde af specialklinikker for paradentosebehandling.

Kæden hedder IMI, og bag kædens specielle behandlingsmetoder står International Microdentistry Institute (IMI), der er et globalt anerkendt videncenter for behandling af bl.a. paradentose.